Tag Archives: Primaria Campina

Alte noi locuri de muncă în Câmpina

După ce la sfârşitul lunii iulie, au fost concesionate două suprafeţe de teren viran de pe strada Petrolistului, luna aceasta un alt lot, din cele patru, a fost scos la licitaţie.

Acest lucru e încă o veste bună pentru câmpineni, condiţiile de concesionare fiind aceleaşi ca la celelalte două loturi, respectiv crearea a minim zece locuri de muncă. Dintre cele 4 loturi de pe strada Petrolistului, trei au fost concesionate, urmând ca în scurt timp şi cel de-al patrulea să îşi găsească o întrebuinţare.

Campanie de curăţenie la Câmpina

În cursul lunii noiembrie 2013, în Câmpina va avea loc o Campanie de Curăţenie de Toamnă care presupune acţiuni de salubrizare a spaţiilor verzi şi de colectare a resturilor vegetale rezultate din curăţirea curţilor şi a grădinilor cetăţenilor.

Resturile vegetale vor fi colectate gratuit de operatorul de salubritate.

După data de 1 decembrie 2013, Poliţia Locală va amenda toate persoanele care depozitează deşeurile vegetale pe domeniul public şi privat al municipiului Câmpina.

Informatizare integrală la Spitalul Municipal Câmpina

Spitalul Municipal Câmpina va avea de acum înainte un sistem de informatizare performant.

Pentru acest lucru, peste 400 de salariaţi ai instituţiei participă în această perioadă la cursuri de informatică.

Totodată spitalul câmpinean va fi dotat şi cu 11 calculatoare noi, care, conform managerului Călin Tiu, erau extrem de necesare.

Pentru realizarea acestui proiect conducerea spitalului din Câmpina a folosit suma de 170.000 de lei, alocată de către Consiliul Local la rectificarea bugetară din luna septembrie.

Începe distribuirea alimentelor

Serviciul de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei municipiului Câmpina, începe distribuirea ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene.

Pentru unele ajutoare alimentare au fost suplimentate cantităţile, iar din lista cu alimente un singur produs nu a fost primit şi nu va mai fi distribuit: mierea.

Alimentele din partea Uniunii Europene vor fi distribuite conform unui grafic. La nivelul municipiului sunt 2.948 de persoane beneficiare. Dintre acestea, cele mai multe sunt persoane cu handicap.

Renovările de la Casa Tineretului sunt în plină desfăşurare

Casa Tineretului din Câmpina a intrat în renovare de ceva luni bune. După o serie de lucrări atât în interior cât şi în exterior, acum se lucrează la acoperiş.

Tot în această perioadă se renovează şi parcarea din spatele Casei Tineretului.

O altă lucrare care a avut loc la Casa Tineretului este iluminatul, pentru care s-a găsit o soluţie modernă.

Anul viitor vor avea loc lucrări de amenajare a exteriorului clădiri. Se vor recondiţiona pereţii şi vor fi puse termopane.

Club Sportiv Municipal in Câmpina

In municipiul Câmpina se vorbeşte, de foarte multa vreme, de înfiinţarea unui Club Sportiv Municipal care să cuprindă cât mai multe ramuri.

Acest proiect pare să prindă contur, mai ales după ultima întâlnire dintre consilierul local Florin Frăţilă şi oamenii de sport din oraş. Activităţile secţiilor sportive vor fi coordonate îndeaproape de către Irinel Dumitraşcu, care este şi preşedinta Clubului Femina.

Scopul acestui proiect este îndrumarea tinerilor către o viaţă mai sănătoasă prin sport.

Primaria finiseaza plombele puse de societati

Asfaltari in CampinaFirme si firmulite se agita frenetic prin Câmpina, de ceva vreme, încercând sa plombeze strazile cu asfalt care ar trebui sa dureze sase luni de zile. Angajatii municipalitatii merg pe teren si… retuseaza ce-au lasat în urma societatile care se ocupa de lucrari.

Mergând pe strazile Câmpinei, am stat de vorba cu cei care asfaltau plombele. În zona Spitalului Municipal ne-am întâlnit cu câtiva muncitori, care încercau empiric, sa toarne asfalt în portiunile decupate.

Dupa spusele lor, erau de la „Drumuri si Poduri” si fusese o defectiune la statia de asfaltare a unei alte firme despre care nu stiau cum se numeste, asa ca se ocupau ei acum.

Pe strada Câmpinitei, ne-am întâlnit cu alti muncitori, de data asta ai Primariei, care astupau niste gropi ramase la… capetele portiunilor decupate si asfaltate deja. N-au stiut sa spuna decât ca apartin de Primarie si ca fac doar ce li se spune. La fel ca si colegii lor de la „Drumuri si Poduri”, tehnologia lor se baza pe sfânta roaba umpluta cu asfalt si nelipsita lopata.

Dorind sa aflam mai multe amanunte despre plombarile de sezon din oras, l-am abordat pe primarul Horia Tiseanu. Vizibil deranjat de întrebarile ziaristilor, a precizat, întai, ca „asta-i lucrarea viceprimarului”, dar apoi a revenit la sentimente mai bune si a acceptat sa dea câteva detalii cu privire la lucrarile de asfaltare, facute de zor doar cu câteva zile înainte de Pasti.

Opinia oficiala

Când a aflat ce-au spus muncitorii, primarul Tiseanu a declarat: „Sunt niste prostii! Avem contract cu Societatea Comerciala de Drumuri Judetene pentru reparatia cu plombe a strazilor asfaltate. Peste aceasta reparatie a acestei societati, într-adevar, am solicitat sa apara mai multe echipe. Si pentru ca societatea se pare ca nu reuseste sa aduca mai multe echipe, a cooptat înca doua societati comerciale, care sa vina fiecare cu câte o echipa, astfel încât sa avem, macar patru echipe care sa faca reparatii în municipiul Câmpina, la un moment dat.

Exista si echipa de reparatii strazi a primariei, care peste cele patru echipe face reparatii pe anumite strazi. Tot pentru a termina aceste reparatii cât mai repede. Oamenii de la atelierul nostru sunt platiti în regie plus materialul cumparat de la o societate comerciala. Restul, celelalte doua societati, discuta cu Societatea de Drumuri Judetene”.

Asa se face ca oamenii Primariei trebuie sa finiseze gropile lasate neasfaltate în întregime de alte firme, care ar fi trebuit sa duca la capat lucrarea pentru care primesc bani.

Comentariile apartin celor ce vad cu ochii lor toate aceste aspecte si conduc masinile proprii prin gropile asfaltate, sau nu, ale orasului. „Nu mai întelege nimeni nimic din ce se întâmpla cu asfaltarile. Numai sa se faca treaba buna, la urma urmei…”, a spus un localnic.

Sesizare

“Sunt cetatean al orasului Câmpina si lucrez în Ploiesti din anul 2003 si fac naveta Câmpina – Ploiesti cu masina personala. În toti acesti sapte ani de naveta am vazut multe reparatii si asfaltari ale soselelor din Ploiesti si Câmpina, dar si ale DN1.

Ceea ce ma surprinde în acest an la reparatiile (mai bine spus peticirea) care se efectueaza este faptul ca pe fiecare sosea reparata, atât în interiorul oraselor, cât si pe DN1, se lasa în mod intentionat gropi nereparate.

Probabil ca motivul pentru care acestea nu se repara este ca firmele ce se ocupa de reparatii sa mai revina, peste o luna, sau doua, sa efectueze noi reparatii, sa mobilizeze din nou utilajele, sa mai încaseze noi facturi de la administratie.

Eu îi cunosc pe angajatii Primariei Câmpina, care se ocupa de verificarea lucrarilor de reparatii si pot sa va spun ca sunt total iresponsabili si neseriosi, nu verifica bine calitatea lucrarilor, nu verifica suprafetele din devize, etc…”, a sesizat Dan Matei. Acesta a si fost punctul de plecare în realizarea acestui material jurnalistic.

Ce facem cu banii nostri?

Ce facem cu banii nostriUn buget de aproape 1.000 de miliarde de lei vechi! O suma destul de mare pentru un municipiu de talia Câmpinei, care, conform celor declarate de reprezentantii filialei locale a PNL, ar trebui sa se vada si pe teren.

Suntem pe primele locuri în tara in ceea ce priveste bugetul pe cap de locuitor, si intentionam sa învatam câmpinenii sa ceara explicatii referitor la modul în care sunt cheltuiti. Acesta a fost unul dintre mesajele pe care Virgil Guran il transmite locuitorilor municipiului Câmpina.

Presedintele PNL Câmpina vrea, cu sprijinul membrilor formatiunii politice, sa faca tot posibilul pentru a trezi în câmpineni spiritul civic. Sa-i faca sa întrebe. Sa traga la raspundere Consiliul Local si Primaria Câmpina, pentru actiunile pe care le întreprind.

Probleme în „giratoriu”!!!

Probleme in GiratoriuMult timp s-a vorbit despre faptul ca în Câmpina, pe un fost teren al unei societati comerciale situata la intrare în municipiu,  se va construi unul dintre cele mai mari supermarketuri din  estul Europei.

Toate cladirile existente pe terenul cu pricina au fost darâmate si nu a mai ramas decât un teren viran, pe care la orice ora poate fi ridicata o constructie. Numai ca… nu se întâmpla nimic. Cauza? Neîntelegeri între reprezentatii Kaufland si Consiliul Local Câmpina, referitoare la amenajarea unui sens giratoriul pe bulevardul Nicoale Balcescu, în fata a ceea ce trebuia sa fie supermarketul.

Reprezentantii Consiliului Local Câmpina nu vor sa strice imaginea municipiului, a intrarii în oras, prin construirea unui sens giratoriu, în mijlocul bulevardului Nicolae Balcescu. Au existat presiuni din partea firmei care vrea sa ridice un supermarket, însa edilii locali au venit cu o cerere pe care nu vor sa o negocieze: firma trebuie sa depuna în contul Primariei Câmpina suma de 200.000 de euro, bani care vor fi folositi pentru lucrarile de amenajare a unei benzi de preselectie sau a unui sens giratoriu în intersectia de la Troita.

Din punctul de vedere al primarului Horia Tiseanu propunerea este „fezabila” si acum astepta un raspuns din partea celor care vor decide daca va fi sau nu un supermarket la Câmpina.

Am încercat sa aflam si punctul de vedere al celor de la Kaufland România, dar pâna la editarea materialului raspunsul nu a sosit pe adresa redactiei noastre.

Impozite ca anul trecut!

Impozite ca anul trecut150 de persoane în prima zi de încasari si o medie de peste 300 de persoane în zilele urmatoare.

Aceasta este situatia care poate fi întâlnita la ghiseul de la Directia Economica, acolo unde câmpinenii deja au început sa vina, pentru a-si plati taxele si impozitele locale.

Ca în fiecare an, primii care au vrut sa-si plateasca darile catre stat au fost pensionarii, care prefera sa plateasca integral, pentru a beneficia de reducerea de 10%.

Un lucru care îi face sa se prezinte la ghisee pentru a-si achita taxele si impozitele este cel legat de hotarârea consiliului local Câmpina, prin care s-a decis ca în 2010 ele sa ramâna la nivelul anului 2009.

Un aspect pe care trebuie sa-l aiba în vedere persoanele juridice este cel legat de depunerea declaratiei pentru afisaj.

Toate informatiile legate pe care contribuabilii trebuie sa le cunoasca sunt afisate la sediul Directiei Economice sau pot fi aflate de pe site-ul Primariei Câmpina.